Biografie

DJ Arthur is tangodanser in hart en nieren. Hij weet wat dansers raakt. En zo draait hij. Een mooie mix van oud en nieuw, met soms een uitspatting. Een mooie avond, noemen dansers zijn salons. Sinds 2002 heeft hij meer dan 700 salons gedraaid varierend van kleinschalige oefensalons voor de leerlingen tot grootschalige evenementen zoals Tangomagia en de optredens van Bajofondo en Narcotango in Amsterdam.

DJ Arthur is als geen ander opzoek naar de grenzen van de tango. Hij is een van de pioniers die speuren naar andere muziek waar je tango op kunt dansen. Hij kan een keuze maken uit meer dan 50.000 nummers waarvan driekwart traditionele tango en de rest alternatieve muziek is.

DJ_Arthur

DJ Arthur kan natuurlijk ook een avond vullen met de mooiste traditionele tango’s, wals en milonga uit de gouden jaren. Verdeeld in klassieke tanda’s en cortina’s. Voorbeelden zijn de salons die hij heeft gedraaid in de Academia de Tango en Salon Los Locos in Amsterdam. Bijna elke dag is hij bezig zijn verzameling te verfijnen en uit te breiden. Hij digitaliseerde honderden cassettebandjes en vinyl LP’s. Ook oude schellakplaten maakt hij weer tik- en ruisvrij om te draaien op zijn traditionele salons. Hij stelt de mooiste tanda’s samen vaak in samenspraak met de vele DJ discussiegroepen die er te vinden zijn. Graag wil hij, naast zijn Neo/non-tango salons zijn mooie verzameling “Old School” draaien  in de traditionele salons in binnen- en buitenland.

DJ Arthur heeft eigen apparatuur, geschikt voor kleine en grote zalen. Daarnaast heeft hij speciaal voor (buiten)salons met strikte geluidsgrenzen een fluisterinstallatie samengesteld. Al deze apparatuur is (ook los) te huur, eventueel met mobiele vloer, geschikt voor een harde ondergrond. Deze vloer is de afgelopen twee jaar onder andere ingezet tijdens de openlucht salon van de Dias Latinos. Daarnaast kan ik kleine orkesten versterken dmv een 16 kanaals mengtafel en diverse profesionele microfoons plus standaards.